Verkoopbegeleiding
Verhuursecure als verkoopmakelaar.
Uw meest waardevolle bezit naast u kinderen en gezin is natuurlijk uw eigen huis te noemen. Het is dan ook vanzelfsprekend dat u bij de verkoop van uw woning optimaal begeleid wenst te worden. Als bevlogen verkoopmakelaar gaan wij tot het uiterste om het beste verkoopresultaat te behalen. Geen enkel huis is hetzelfde en daar zijn we als uw verkoopmakelaar ons zeer bewust van. Wij zien onszelf als de verkoopmakelaar waar niets moet en alles mag. Creatief maar tegelijkertijd objectief, voor de veeleisende klant is ons niets te gek en zien wij elke opdracht als een uitdaging.
Ieder huis is uniek en heeft zo zijn of haar eigen verhaal
Om de waarde van uw woning en de juiste verkoopstrategie te bepalen komen wij graag alles te weten over uw woning. Naast uw bijzondere verhalen en anekdotes zijn de volgende criteria van belang bij het bepalen van de waarde van uw woning.
Het woningtype, u kunt hierbij denken aan een appartement, rijtjeshuis of vrijstaande woning
Het bouwjaar en de staat van onderhoud
De energielabel
De gemeente en wijk waar het huis staat
De verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de omgeving
Verduurzaming van de woning en overige renovaties zoals aanbouw
Overige faciliteiten zoals zonnepanelen, luxe keuken of een extra badkamer
Het verkoopproces
Wat mag je van ons verwachten bij de aankoop van een woning?
Opstart van de verkoop
Na het bepalen van de woningwaarde gaan wij in gesprek over de verwachtingen die u heeft van ons als verkoopmakelaar en vernemen wij graag alle voorwaarden en eisen die u zelf stelt bij de verkoop van uw huis. Vervolgens gaan wij over tot het bepalen van de verkoopstrategie en een goede vraagprijs voor uw woning. Door kritisch te kijken of de door uw gestelde voorwaarden haalbaar zijn onder de huidige marktomstandigheden komen wij vaak tot een goede verkoopstrategie met een verbluffend resultaat als gevolg.
De bezichtigingen
Bezichtigingen zijn bij ons mogelijk in persoon of middels video-viewing. Bij elke vorm van bezichtigen zijn wij als uw verkoopmakelaar fysiek aanwezig om de geïnteresseerden rond te leiden door het huis en al hun vragen zo breed mogelijk te beantwoorden.
Wij zijn geen voorstander van groepsbezichtigen. Elke aanmelding wordt persoonlijk behandeld en kort doorgelicht aan de hand van enkele vragen op het aanmeldformulier. Op deze manier kunnen wij voorafgaand de bezichtiging u al op de hoogte brengen van serieuze kopers. Zonder aanmelding kan er niet bezichtigd worden. Groepsbezichtigingen voor aankoopmakelaars zijn wel mogelijk. Over het algemeen zijn dit collega makelaars die in opdracht van hun cliënt een aankoop begeleiden. Ze zijn meestal op de hoogte van vele zaken omtrent de woning en behoeven minder aandacht tijdens een bezichtiging.
Na elke bezichtiging volgt een korte update aangaand het verkooptraject en bij serieuze interesse bent u direct op de hoogte hiervan. Het is gebruikelijk dat na een succesvolle eerste bezichtiging een tweede bezichtiging ingepland wordt. Dit gebeurd vaak met meerdere personen zoals een aankoopmakelaar, bouwkundige of familie.
De onderhandeling
Wanneer er na bezichtigen een potentiële koper uw woning wilt gaan kopen, brengt hij een openingsbod uit. Normaal gesproken brengt hij dit zelf uit aan de verkopende makelaar of de aankoopmakelaar, als deze is ingeschakeld. Bij dit openingsbod wordt er onder andere gesproken over ‘ontbindende voorwaarden’. Dit zijn voorwaarden die in een koopovereenkomst worden opgenomen waardoor de koopovereenkomst kan worden ontbonden na het tekenen van de overeenkomst. Te denken valt aan de hypotheek welke u nog moet regelen of dat u uw huidige woning eerst verkocht wilt hebben.
Als u verkoopmakelaar behartigen wij u belangen dus gaan wij met u in gesprek over dit bod en de voorwaarden gesteld door de aspirant koper(s). U kunt hiermee akkoord gaan, maar u kunt ook een tegenbod uitbrengen. Als uw verkoopmakelaar adviseren wij u wat te doen, maar de beslissing maakt u uiteraard zelf. Het is immers uw woning. De onderhandelingen blijven over en weer gaan totdat er een overeenstemming is bereikt.
Koopovereenkomst ondertekenen
Wanneer u tot overeenstemming bent gekomen, wordt een voorlopige koopovereenkomst opgesteld. Wij stellen deze voor u op en zenden het naar beide partijen (koper(s) en verkoper(s)) ter controle. Is het contract volgens u en de koper(s) gecontroleerd en verder geen kanttekeningen dan kan er een afspraak ingepland worden om de definitieve koopovereenkomst te tekenen. Tijdens deze afspraak wordt nogmaals de koopovereenkomst doorgenomen en vervolgens ondertekend. U heeft vervolgens drie dagen bedenktijd om af te zien van de verkoop. Na deze termijn kan er niet meer worden afgezien van de verkoop, met uitzondering van de afspraken in de ontbindende voorwaarden.
Notaris (‘akte van levering’)
Inmiddels is er met de koper een datum afgesproken wanneer de koper de nieuwe eigenaar gaat worden. Deze datum noemt men de ‘akte van levering’ of ‘passeerdatum’. Enkele dagen voorafgaand aan deze dag ontvangt u van de notaris een concept-leveringsakte en een nota van afrekening. Samen controleren wij deze documenten op onjuistheden. Vervolgens tekent u de akte van levering en heeft u uw woning officieel verkocht. De notaris regelt dan de afrekening van de zakelijke lasten, zoals de onroerende zaakbelasting en het waterschap, en regelt de aflossing van de eventueel lopende hypotheek.
Bekijk ook onze overige diensten
Huursecure CV
Woningzoekenden ondersteunen bij huuraanvragen met o.a. een op maat gemaakte huursecure CV.
(ver)huursecure
Huiseigenaren bijstaan d.m.v. periodieke controles zodat eigenaren voldaan hebben aan de zorgplicht.
(ver)huursecure.nl
NAVIGATIE
ONDERSTEUNING NODIG?
VOLG ONS