Aankoopbegeleiding

Wat is aankoopbegeleiding?

Opgewonden, nerveus, gestresst en soms wel eens verdrietig. Dit zijn welbekende emoties die u bij het kopen van uw (eerste) woning kan ervaren. En ik kan u vertellen het is volkomen normaal om bij misschien wel een van de belangrijkste beslissingen in uw leven wat hulp in te schakelen van een professioneel. 

Vrijwel elke koper heeft tegenwoordig te maken met de hectiek op de huizenmarkt. Voor de starter is het haast onmogelijk een woning te kopen, de schenking wordt gebruikt om te overbieden en voor doorstromers wordt het realiseren van die droomwoning steeds moeilijker. Kortom er heerst spanning op de woningmarkt. Reden genoeg om frustratie uit de weg te gaan en gebruik te maken van een aankoop makelaar.

Door de aankoop service van verhuursecure krijg jij aanbod vaak als eerste onder ogen en worden kansen op de woningmarkt aanzienlijk groter. Tijdens het aankooptraject doen wij samen de bezichtigingen, bent u verhinderd of niet in staat om de bezichtiging in persoon bij te wonen, dan bestaat  er de mogelijkheid om een bezichtiging op afstand bij te wonen middels video-viewing.

Door het inschakelen van verhuursecure als uw aankoopmakelaar geniet u van de volgende voordelen:

Onderhandelingen worden namens u gevoerd

U krijgt deskundig advies

Vooronderzoek bij elke woningbezichtiging

Bij het kopen van appartementen doen wij onderzoek naar de VVE

Koopcontract Beoordeling

Bewaken van eventuele ontbindende voorwaarden

Controle op notariële stukken

Verwijzing naar een goede taxateur

Laat u optimaal begeleiden bij de aankoop van u huis.

Wat mag je van ons verwachten bij de aankoop van een woning?

Wat is aankoopbegeleiding?

Bij het inschakelen van verhuursecure als aankoopmakelaar kunt u rekenen op full service begeleiding in de zoektocht naar uw woning. Zo informeren wij u eerst uitgebreid over onze werkwijze, en de huidige marktomstandigheden op de woningmarkt. Na het inventariseren van uw woonwensen en financiële mogelijkheden kijken wij samen of jouw woonwensen aansluiten op de huidige marktomstandigheden en financiële situatie. De woningmarkt is hectisch en je wilt voorafgaand het traject vertraging en teleurstelling voorkomen. Dit doen wij door samen te kijken of wat je zoekt ook haalbaar is.

Op basis van jouw woonwensen wordt duidelijk of wat jij zoekt ook te realiseren valt. Er bestaat natuurlijk een mogelijkheid dat de prijsklasse van de woning in combinatie met de wijk voorkeur niet te vinden is. Door dit bij aanvang van het aankooptraject aan te kaarten kunt u tijdig uw verwachtingen bijstellen.

Op zoek naar jouw woning

Na de kennismaking en het inventariseren van de woonwensen worden u gegevens verwerkt als zoekopdracht. Met uw toestemming delen wij wij u woonwensen met collega makelaars en andere vastgoedaanbieders. Dagelijks wordt er nieuw aanbod op basis van uw zoekprofiel naar ons toegestuurd. U kunt er ook voor kiezen zelf per e-mail of sms op de hoogte gehouden te worden. Particulier woningaanbod word middels aansluiting op de grote woningplatformen nauwlettend inde gaten gehouden en bij interesse zo snel mogelijk o gehandeld.

Gaan wij mee naar een bezichtiging?

Als aankoopmakelaar gaan wij mee naar elke bezichtiging. Voorafgaand aan de afspraak zorgt de aankoopmakelaar dat hij op de hoogte is van zoveel mogelijk informatie omtrent de woning die invloed kan hebben op de aankoop. Tijdens de bezichtiging wordt er informatie gegeven over de ligging, bestemmingsplannen en indien nodig informatie over de VVE. De aankoopmakelaar kent jouw woonwensen en zal jou tijdens de bezichtiging attenderen op verbouwingsmogelijkheden en bijzonderheden (kadastrale overschrijdingen etc.) die tijdens het vooronderzoek niet naar voren zijn gekomen.

Koopovereenkomst

De koopakte wordt samen uitgebreid doorgenomen. Bij de inventarisatie van jouw woonwensen zijn ook de financiële mogelijkheden besproken en er zijn zoveel mogelijk documenten tbv een hypotheekaanvraag verzameld. Indien gewenst laten wij jou deskundig adviseren over de verschillende hypotheekvormen en mogelijkheden.

Is de financiering rond en de notariële akte opgemaakt dan volgt al snel de overdracht. Voorafgaand de afspraak bij de notaris lopen we nog een keer samen de woning door. Tijdens de inspectie controleren wij de meterstanden en kijken we of de woning is afgeleverd volgens afspraak.

Nazorg

De eigendomsoverdracht is een feit, en u kunt lekker gaan genieten van uw woning. Echter houd onze dienstverlening hierdoor niet op. Wij vernemen graag hoe je onze dienstverlening hebt ervaren middels een review op Google of onze website. En uiteraard kunt u ook na de overdracht vrijblijvend een beroep op ons doen.

Bekijk ook onze overige diensten

Huursecure CV

Woningzoekenden ondersteunen bij huuraanvragen met o.a. een op maat gemaakte huursecure CV.

(ver)huursecure

Huiseigenaren bijstaan d.m.v. periodieke controles zodat eigenaren voldaan hebben aan de zorgplicht.